نهال آلو چگونه کاشته می شود

0

نهال آلو چگونه کاشته می شود

تا به حال به پرورش آلو فکر کرده اید؟ اگر آلو در جای مناسب رشد کند ، می تواند تولید کننده پرباری باشد و زیبایی را به حیاط خانه شما ببخشد. بعلاوه ، آلو خوشمزه است که در مربا و کیک پخته می شود یا درست از دست خورده می شود! در اینجا نحوه کاشت ، رشد و برداشت آلو آورده شده است!

انتخاب درخت آلو

  • مهم است که یک نوع آلو را انتخاب کنید که با مکان شما کار کند. درختان آلو سه دسته عمده وجود دارد: ترکیبی اروپایی ، ژاپنی و آمریکایی .
    • انواع مقاوم اروپایی در بیشتر مناطق ایالات متحده به خوبی انجام می شود ، در حالی که انواع ژاپنی در جایی که درختان هلو رشد می کنند شکوفا می شوند (به طور کلی مناطق گرمتر). شکوفه زودرس آلوهای ژاپنی باعث حساسیت بیشتر آنها در برابر یخبندان بهاری در مناطق سردتر می شود. هیبریدهای آمریکایی به طور معمول سخت ترین آلو هستند ، برخی از انواع آن می توانند تا شمال منطقه 3 زنده بمانند. 
  • آلوهای اروپایی معمولاً خود حاصلخیز هستند ، اما آلوهای هیبریدی ژاپنی و آمریکایی معمولاً برای گرده افشانی متقابل باید گرده افشانی کنند و با تنوع دوم انجام شود. بنابراین ، اگر فقط برای یک درخت جا دارید ، با یک آلو اروپایی بروید. با این حال ، حتی اگر درختان حاصلخیز گرده با درخت دوم ، حتی درختان خود بارور نیز محصول بهتری داشته باشند.
  • در صورت امکان درختان ریشه دار را سفارش دهید ، نه درختان بزرگ. گیاهان ریشه برهنه معمولاً بهتر ایجاد می شوند. یک درخت کاملاً ثابت از اواخر تابستان تا پاییز حداکثر 2 بوته آلو می دهد.

کاشت

چه موقع درختان آلو را بکارید

  • در اواخر زمستان یا اوایل بهار در حالی که درختان خوابیده اند ، درختان آلو بکارید.

انتخاب سایت کاشت
آلو را باید فقط در یک مکان عالی با تمام خصوصیات زیر کاشت. در غیر این صورت ، ممکن است عملکرد خوبی نداشته باشند.

  • درختان آلو را در خاک لومی و زهکشی شده بکارید. آلوها وقتی در خاکهای سنگین خاک رس یا در مکانهایی که ریشه آنها دائما مرطوب باشد کاشته نمی شوند. 
  • محلی را برای کاشت انتخاب کنید که آفتاب کامل دریافت کند – حداقل 6 تا 8 ساعت نور مستقیم خورشید داشته باشد.
  • از کاشت در مناطق کم محل که ممکن است یخبندان نشست کند ، خودداری کنید ، زیرا این یخ زدگی می تواند به درختان شما آسیب برساند. از آنجا که آنها خیلی زود گل می دهند ، آلو به ویژه در برابر یخ های بهاره آسیب پذیر است ، که می تواند به شکوفه ها آسیب برساند و منجر به باردهی زیر هم شود.
  • در صورت امکان ، مکانی پناه داده شده را پیدا کنید ، مانند یک نقطه جنوب یا غرب در برابر باد. این کمک می کند تا درخت آلو میوه بدهد.

نحوه کاشت درخت آلو

  • درختان اندازه استاندارد با فاصله 20 تا 25 فوت و درختان کوتوله با فاصله 10 تا 15 فوت.
  • درختان ریشه برهنه را در بالای تلی از خاک در مرکز سوراخ کاشت قرار دهید و ریشه ها را پایین و دور گسترش دهید بدون اینکه آنها را خم کنید. 
  • برای تهیه یک درخت رشد یافته برای ظروف کاشت ، درخت را از گلدان آن خارج کرده و با قرار دادن گلدان ریشه در کنار آن و استفاده از قیچی این ریشه ها را از شر هر گونه ریشه محکم دور کنید. تمام تلاش خود را انجام دهید تا ریشه ها بدون آسیب رساندن به ریشه ها گره بخورد ، اما اگر گلوله ریشه مخصوصاً به گلدان بسته شده باشد ، می توانید با چاقو یا چنگال دستی آن را از بالا و پایین خراش دهید.
  • هنگام کاشت درختان پیوند شده ، مهم است که پیوند پیوند 1 تا 2 اینچ بالاتر از خط خاک باشد. این امر مخصوصاً در مورد انواع کوتوله بیشتر صدق می کند ، زیرا اگر درخت بیش از حد عمیق کاشته شود ، ریشه ها می توانند از بالای پیوند شروع به رشد کنند و از پایه ای که درخت را به اندازه کوتوله نگه می دارد عبور کنند.
  • حفره ای حفر کنید که چند سانتی متر عمیق تر و گسترده تر از گسترش ریشه ها است.
    • برای درختان ریشه برهنه ، درخت را بالای تپه کوچکی از خاک در وسط سوراخ قرار دهید و ریشه ها را از تنه گسترش دهید بدون اینکه آنها را بیش از حد خم کنید.
    • برای درختان پرورش یافته از ظرف ، کافی است گلدان ریشه را در وسط سوراخ قرار دهید.
    • سوراخ را پر کنید ، به طور دوره ای متوقف شوید تا مطمئن شوید ریشه ها کاملاً پوشیده شده اند و هیچ جیب هوا در اطراف درخت باقی نمی ماند.
  • در زمان کاشت درخت را کاملاً آبیاری کنید. این به خاک کمک می کند تا در اطراف ریشه ها مستقر شود. چند هفته اول پس از کاشت ، درخت را به خوبی آبیاری کنید.
  • برای درختان ریشه ای برهنه ، اغلب توصیه می شود که درخت را حداقل به مدت یک سال قلمه بزنید ، تا زمانی که درخت به اندازه کافی پایدار باشد و بتواند به تنهایی بایستد.

مراقبت

چگونه از درختان آلو مراقبت کنیم
آبیاری

  • در اولین فصل رشد مطمئن شوید که هر هفته درختان جوان را زیاد آبیاری کنید تا به رشد کمک کند. سپس ، به طور منظم آبیاری کنید. بهتر است گیاه را در خط خاک عمیق آبیاری کنید ، سپس بگذارید خاک خشک شود (البته کاملاً خشک نشده) و دوباره آبیاری کنید.
  • اگر باران کم است ، درخت خود را تا اواسط ماه اکتبر به خوبی آبیاری کنید تا در ماه های زمستان رطوبت زیادی به آن ببخشد.

کود دادن

  • درختان میوه جوان را تا زمانی که محصول خود را تعیین نکنند ، بارور نکنید.
  • پس از تأسیس ، تولید میوه به کوددهی منظم در تمام طول سال نیاز دارد. اگر مجموعه میوه خوبی وجود دارد ، با یک پوند نیترات کلسیم در هر درخت یا 1 پوند 10-10-10 کود دهید. برای جلوگیری از تشویق رشد جدید در آن فصول ، نیتروژن را در پاییز و زمستان کاهش دهید.

مراقبت عمومی

  • آیا شما با مشکلات آفات روبرو هستید؟  برای راه حل های طبیعی که در منطقه شما کار می کنند با برنامه داخلی همکاری محلی خود صحبت کنید.
  • برای کمک به کنترل آفات و بیماری ها ، یادتان باشد که درختان خود را هرس کنید تا باز بمانند. می توانید برای کمک به کنترل علف های هرز در بهار اطراف درختان را مالچ کنید اما حتماً اواخر پاییز مالچ را بردارید تا در طول زمستان هیچ گونه آفتی از آن استفاده نکند. همچنین می توانید در اواخر بهار خاک اطراف درختان خود را به آرامی کشت کنید تا آفات موجود در خاک از بین برود.
  • در پاییز ، بقایای درختان و درختان افتاده را از بین ببرید.
  • برای جلوگیری از آسیب دیدگی در زمستان: یک بسته بندی درخت یا محافظ اطراف تنه پایین را در نظر بگیرید ، به خصوص برای یک درخت آلو جوان.
  • پوست و شاخه های تحتانی را برای آسیب موش یا خرگوش تحت نظر داشته باشید. اگر این می تواند یک مشکل باشد ، ممکن است لازم باشد برای زمستان در درختان جوان با سیم مرغ محافظ درخت یا حصار نصب کنید.


نحوه هرس درختان آلو
چه موقع هرس کنید

  • برای جلوگیری از عفونت در اوایل بهار یا اواسط تابستان هرس کنید. بهترین زمان برای هرس معمولاً بهار درختان جوان و اواسط تابستان برای درختان ثابت است.
  • هنوز نه در پاییز هرس کنید. آسیب و عفونت در زمستان ممکن است رخ دهد.

میوه های نازک

“نازک شدن” فرآیند حذف میوه از درخت به منظور افزایش کیفیت کلی میوه تولید شده و جلوگیری از آسیب رسیدن به درخت است.

  • نازک شدن معمولاً حدود یک ماه پس از پایان شکوفه زدن در بهار انجام می شود.
  • بین هر میوه 2-4 اینچ بگذارید و میوه های بین آن را بردارید. 
  • نازک شدن کمک می کند تا از شکستن شاخه ها در زیر وزن میوه جلوگیری شود. اگر شاخه ها شکسته شوند ، آنها را به چوب های آسیب ندیده برگردانید ، در حالت ایده آل برای جلوگیری از ترک مواد خرد شده ، آنها را به یک چنگال طبیعی ببرید.

هرس: درختان آلو ژاپنی

  • اگر انواع ژاپنی دارید ، بهترین روش هرس ایجاد یک شکل “مرکز باز” است ، جایی که تنه مرکزی کوتاه شده و چندین شاخه بزرگ از نوک آن به بیرون تابانده می شود. در تابستان سال اول شاخه های شدید تشکیل شده در بالای درخت را توسط دو یا سه جوانه ببرید. بعد از حدود یک ماه ، درخت را بررسی کنید. به محض اینکه سه شاخه زاویه باز دارید ، به همان اندازه از هم فاصله دارند ، هر شاخه دیگری را ببرید تا این سه شاخه اصلی باشد. در اوایل تابستان سال دوم شاخه های وسط درخت را به خردهای کوتاه ببرید و هر شاخه ای را که در زیر سه شاخه اصلی ایجاد می شود هرس کنید. بعد از سال سوم ، شاخه های موجود در مرکز درخت را بردارید تا شکل آن حفظ شود.
  • انواع ژاپنی برای حفظ فرم و تولید میوه بهتر به هرس سنگین احتیاج دارند. همچنین خوب است که میوه های موجود در این نوع درختان را نازک کنید. باید آلوها را از هر شاخه با فاصله 3 تا 4 اینچ فاصله دهید.

هرس: درختان آلو اروپایی

  • اگر انواع اروپایی دارید ، بهترین روش هرس ایجاد یک رهبر مرکزی است. این شکل یک تنه مرکزی با شاخه هایی دارد که هر 5 تا 8 اینچ به صورت مارپیچ خارج می شوند و اطمینان حاصل می کنند که هیچ شاخه ای مستقیماً بالاتر از شاخه دیگر نیست. آموزش چنین سیستمی از اوایل تابستان سال اول آغاز می شود ، در این مدت باید شاخه هایی را که در 18 اینچ زمین قرار دارند حذف کنید. نتیجه نهایی باید شبیه یک درخت کریسمس باشد.
  • انواع اروپایی معمولاً به رقیق شدن میوه احتیاج ندارند زیرا به اندازه انواع ژاپنی میوه نمی دهند. با این حال ، میوه این نوع باید از هر شاخه حدود 2 اینچ فاصله داشته باشد.

برای نکات بیشتر در مورد هرس ، راهنمای هرس بهاره را بررسی کنید .

آفات / بیماریها

  • بیماری برگ نقره
  • قارچ عسلی
  • شانکر باکتریایی
  • آلو جیبی
  • سوسک های ژاپنی
  • شته های آلو
  • پروانه آلو

برای اجرای یک برنامه سمپاشی که می تواند به مدیریت این آفات و بیماری ها کمک کند ، با مرکز همکاری محلی خود تماس بگیرید .

برداشت / ذخیره سازی

چه زمانی آلو را برداشت کنیم

  • بسته به منطقه شما ، آلو از اواخر تابستان تا پاییز آماده برداشت است.
  • آلوهای اروپایی وقتی برای رسیدن روی درخت می مانند بهترین طعم را دارند. با فشار ملایم با انگشتان می توانید زمان رسیدن آلوها را تشخیص دهید. اگر پوست میوه احساس نرمی کرد ، آماده برداشت است. آلوها باید فقط با اندکی پیچاندن میوه از درخت خارج شوند.
  • آلوهای ژاپنی کمی زودتر چیده می شوند. اجازه دهید در یک مکان خنک بالغ شوند.
  • آلو بعد از برداشت خیلی شیرین نخواهد شد ، بنابراین مطمئن شوید که آنها را در زمان بلوغ انتخاب کنید. (قبل از انتخاب همه آنها یکی را امتحان کنید!)

نحوه نگهداری آلو

  • متأسفانه ، میوه برای مدت طولانی ذخیره نمی شود ، بنابراین باید خورده شود یا حفظ شود. متناوباً ، می توانید میوه ها را هنگامی که هنوز کمی سفت هستند ، چیده و در جای خنک نگهداری کنید تا کاملاً رسیده شود.
  • بهترین مکان برای نگهداری آلو در یخچال است. بهترین دما برای ذخیره آلو حدود 31 درجه سانتیگراد تا 32 درجه فارنهایت با رطوبت نسبی حدود 90-95٪ است. اگر در این دما نگهداری شود ، ممکن است آلو 2 تا 4 هفته دوام بیاورد.

انواع پیشنهادی

  • برای یک نوع اروپایی ، “استنلی” را امتحان کنید . این نوع نیمه آزاد برای مناطق شرقی ، میانه غربی و برخی از مناطق شمال غربی ایالات متحده بسیار مناسب است و خود بارور است ، به این معنی که هیچ گونه گرده افشانی لازم نیست. این محصول در اواخر ماه اوت برداشت می شود و آلوهای متوسط ​​تا بزرگی با پوست آبی تیره و گوشت زرد مایل به سبز تولید می کند و برای پخت و پز ، کنسرو کردن یا خوردن تازه بسیار مناسب است.
  • برای نوع ژاپنی ، “Satsuma” را امتحان کنید که آلوهایی بزرگ و قرمز تیره تولید می کند. این نوع به دلیل طعم شیرین آن برای خوردن تازه و کنسرو مفید است.
  • درختان ترکیبی آمریکایی ، مانند “Alderman” ، “Superior” و “Underwood” ، همه گزینه های محبوب هستند. این درختان طعم رقم ژاپنی را با سختی رقم اروپایی ترکیب می کنند. این نوع برای افراط منطقه ای به خوبی کار می کنند.

جهت بررسي توليد کنندگان انواع نهال در سراسر ايران بر روي گزينه نهال فروش کليک کنيد

منبع : www.almanac.com

سوال پاسخ داده شده
گذاشتن نظر
پاسخ خود را بنویسید .